Inloggen
 
Meer over GPS  
 
Garmin forerunner 10  
Forerunner 10 is ons lichtste, eenvoudigste en meest comfortabele horloge tot nu toe en het wordt geleverd met Garmin’s vertrouwde accuraatheid en betrouwbaarheid,” vertelt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland B.V. “Het houdt precies bij hoe ver en hoe snel je hardloopt en hoeveel calorieën je verbrandt. Het helpt je oog te houden op je doelen. Met drie stijlvolle kleurmogelijkheden zorgt de Forerunner 10 voor hoofden die zich omdraaien als je langsloopt en motiveert het hardlopers op ieder niveau.

Klaar. Druk. Ga: Druk op één knop en ga van start – de Forerunner 10 is het instaphorloge dat je als hardloper moet hebben om je voortgang en doelen te volgen. Het vertelt hardlopers hoe ver en snel ze lopen, maar ook hoeveel calorieën ze verbranden. Het houdt zelfs bij waar ze lopen zodat ze dit kunnen terugkijken en herbeleven.
GPS Navigatie voor iPod Touch  
De nieuwe iPod touch krijgt een gps-ontvanger en wordt uitgebracht in verschillende kleuren. Dit stelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Daarnaast zou de iPod touch een HD-camera voor Facetime krijgen. Kuo beaamt ook eerdere geruchten, die er op wezen dat de iPod touch een 4-inch touchscreen zal krijgen. De iPod touch kan volgens Kuo ook makkelijker kunnen communiceren met andere Macs, iPads of andere devices met een groot scherm, waardoor de iPod touch als gamecontroller gebruikt kan worden.
Nieuwe Garmin Oregon met fotocamera  
Gps-fabrikant Garmin heeft twee nieuwe navigatie-apparaten ontwikkeld die van een ingebouwde digitale fotocamera zijn voorzien. Volgens Garmin kunnen hiermee op een eenvoudige manier foto's met geotags worden gemaakt.

De nieuwe gps-navigatiehulpen zijn nog niet formeel door Garmin voorgesteld, maar kwamen aan het licht via uitgelekte documentatie van een verkooporganisatie. Een foto van het gps-aanbod van de Amerikaanse outdoor-keten REI toonde twee nieuwe typenummers van Garmins gps-ontvangers: de Garmin Oregon 500 en de Oregon 500t. Beide toestellen beschikken naast hun touchscreen over een ingebouwde camera. Naast de onconventionele aanwezigheid van een digitale fotocamera verklapt het lijstje van REI weinig, behalve dat topografische kaarten standaard worden meegeleverd en dat kaarten voor gebruik in de auto of op een boot optioneel zijn.
Volg
ens de website GPS Review zouden de Oregon 500 en Oregon 500t vrijwel identiek zijn aan respectievelijk de Oregon 400 en Oregon 400t zijn, met als toevoeging de camera. Volgens de flyer komen ook de prijzen van de gps-apparaten overeen: net als de Oregon 400t zal de Oregon 500t in Amerika voor zeshonderd dollar over de toonbank gaan en zal de Oregon 500 vijftig dollar minder kosten.

De handheld gps-apparaten zijn bedoeld om door wandelaars en hikers meegenomen te worden: zij kunnen met de nieuwe Oregons op hun tochten foto's maken die direct van geografische informatie worden voorzien. Op die manier kan een aparte camera worden thuisgelaten, ervan uitgaande dat de ingebouwde camera van voldoende kwaliteit is. De nieuwe navigatie-apparaten worden komend voorjaar verwacht en zouden onder meer in Duitsland voor ongeveer 530 euro te krijgen moeten zijn.
Copyright 2001 - 2008 by Willem Bonekamp