Inloggen
 
Meer over GPS  
 
Routes en tracks  
Een track is een elektronisch kruimelspoor op je afgelegde weg. Een track geeft de posities weer die gevolgd moet worden om je afgelegde weg opnieuw af te leggen. Je kan het beschouwen als een lint dat je moet volgen.

Op zichzelf duidt een track geen kruispunten of splitsingen in de weg aan. Je kan die kruispunten en wegen wel zien indien je een onderliggende kaart hebt op uw toestel. Bijgevolg zal je bij het navigeren langs een track geen echte instructies kunnen krijgen bij afslagen. Je moet er zelf op letten om dicht bij “het lint” of “track” te blijven.

Een route integreert je pad in het wegennetwerk en “weet” wanneer je op een kruispunt of splitsing aankomt. Bij toestellen die “routes” ondersteunen, wordt daar dan ook een instructie gegeven die je vertelt hoe je route te vervolgen. Je ziet dus niet alleen waar je bent, maar het toestel vertelt je ook hoe je moet rijden of wandelen (links afslaan, rechts afslaan,...). Voor het wandelen gebruik men het best een track, terwijl het volgen van een route bij het fietsen het aangenaamst is. Dit impliceert wel dat je over het juiste kaartmateriaal beschikt.
Copyright 2001 - 2008 by Willem Bonekamp