Inloggen
 
Meer over GPS  
 
Geochaching  

Geocaching GPS Geocaching is het 21ste eeuw schatzoeken met de satelliet als hulpmiddel: Dit nieuwe tijdverdrijf is de jacht naar kleine schatten verborgen in de natuur - genaamd "geocaches". Dit gaat op basis van beschrijvingen en posities die beschikbaar zijn op het internet. Het enige dat je hoeft te doen is de coördinaten in de GPS zetten en je bent klaar om de cache te vinden.

Geocaching is een geweldige manier om je omgeving te verkennen en plaatsen te ontdekken waar je nooit eerder bent geweest. En met meer dan een miljoen verborgen caches over de hele wereld, is er genoeg om uit te kiezen voor iedere avonturier. De jacht op de schat is vaak het grootste deel van de pret. Je GPS kan je helpen om dicht bij de cache te komen, maar vinden het is aan jou – en een geocache kan heel slim verborgen zijn!

Als je een cache vindt, dan schrijf je je naam in het logboek dat bij de schat ligt. Als je iets uit de cache meeneemt dan laat je iets op dezelfde plek achter van gelijke of hogere waarde. Er is dus altijd iets te vinden voor de volgende geocacher die de schat vindt. En vergeet niet om de cache altijd precies terug te leggen zoals je deze gevonden hebt. 

Er is een speciale Iphone App van Groundspeak die het mogelijk maakt om heel eenvoudige caches te vinden en informatie over de cache raadpleagen

Groundspeak Geocaching

Copyright 2001 - 2008 by Willem Bonekamp