Inloggen
 
Meer over GPS  
 
Voordelen van GPS  

Niet meer de weg kwijt
Als tijdens een beoogde wandeling van zeg 5 km de weg wordt kwijtgeraakt, of door andere omstandigheden een omweg moet worden gemaakt, dan wandelt u enkele km meer, dat is gezond. Als de beoogde afstand 25 km is, dan kan een omweg wel eens te veel worden om leuk te blijven. De GPS zorgt ervoor dat u tenminste weet waar u bent.

Informatie onderweg
Onderweg kunnen vragen als 'hoe ver is het nog' (wandelt u ook met kinderen?) en 'hoeveel hebben we nu gelopen' direct beantwoord worden. Het apparaat levert dan zelfs de motivatie op om door te gaan.

Niets missen
Door een wandeling met de GPS te plannen heeft u altijd een overzicht van die plaatsen die u onderweg niet wilt missen, en dat zonder voortdurend de kaart te raadplegen om bij te houden waar u bent.

Stilte en rust
U bereikt plaatsen die niet met rood-witte paaltjes zijn aangegeven. Stilte en rust zonder omwegen. Het zijn immers uw eigen routes die u wandelt.

Nagenieten en routes aanpassen
Thuis gekomen bekijkt u de gelopen track nog eens rustig met TopoAlbum. Waarom konden we daar niet langs, hoe hoog was die berg, hoe snel hebben we het gedaan, waar hebben we deze foto genomen. Met de opgeslagen GPS informatie kunnen deze vragen weer beantwoord worden. En bij een eventuele herhaling van de wandeling kan een route worden aangepast om gemiste kansen te benutten (en gemaakte fouten te vermijden).

Ver van huis
Vooral op wandelvakanties is de GPS bijzonder nuttig. U wandelt in onbekend terrein, u bent er niet zomaar weer en wilt de tijd zo aangenaam mogelijk (door u in het zweet te wandelen) doorbrengen. Het is een bijzondere ervaring als u in de buurt van het startpunt van een (thuis en ver weg geplande) route de GPS aanzet en eenvoudig de weg gewezen wordt. Soms lijkt het of de indrukken van de muis nog in het landschap zijn terug te vinden.

Copyright 2001 - 2008 by Willem Bonekamp